Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 19. 07:33, péntek | Belföld
A NAV közzétette az ünnepek alatti ügyfélfogadás időpontját
2025. December 19. 07:28, péntek | Belföld
Nagy István szerint felháborító, hogy Brüsszel a gazdák pénzét elvenné
Felháborító, hogy Brüsszel a gazdák pénzét elvenné, és azt Ukrajnának adná, emellett az élelmezésbiztonságot is veszélyeztetné - mondta Nagy István agrárminiszter a Facebookra feltöltött csütörtöki videóüzenetében.
2025. December 19. 07:27, péntek | Belföld
Orbán Viktor: az orosz vagyon felhasználását sikerült megakadályozni
A befagyasztott orosz vagyon felhasználása Ukrajna céljaira hadüzenetként értelmezhető, azonnal belerántott volna bennünket egy háborúba, ettől sikerült megóvni magunkat, ez egy nagyszerű siker