Hírek
2013. Március 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Korai halált okozhat a feldolgozott húsok gyakori fogyasztása

A kolbász, a sonka, a szalonna és más feldolgozott húsok gyakori fogyasztása úgy tűnik, hogy növeli a fiatalkori halálozás kockázatát - állapította meg egy félmillió embert vizsgáló tanulmány, amelyről a BBC számol be.
A tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris betegségek, a rák és ebből kifolyólag a korai halálozás kockázatát. A húsok feldolgozása során használt só és tartósítószerek ugyanis károsak az egészségre.
A szakértők ezért inkább a sovány húsok fogyasztását ajánlják. A tanulmány 13 éves időtartama alatt mintegy félmillió, 10 európai országból származó ember adatait gyűjtötték be.
Azt is megállapították, hogy azok, akik gyakrabban fogyasztottak feldolgozott húsokat, nagyobb valószínűséggel dohányoztak is, voltak elhízottak és egyéb egészséget károsító szokásaik. A kutatók azonban azt mondták, hogy az említett egyéb kockázati tényezők figyelembevételével is a feldolgozott húsok nagyban növelték a rák és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 25. 07:49, hétfő | Életmód
Balatoni Turizmus Szövetség: nem zárt be a Balaton augusztus 20. után
Nem zárt be a Balaton a nyári szezon végével, augusztus 20. után még mindig sok a vendég és rengeteg a program - írta a Balatoni Turizmus Szövetség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2025. Augusztus 23. 09:58, szombat | Életmód
Jászberényi Márk felállította az esti körülmények között végrehajtott leghosszabb távlövés világrekordját
2025. Augusztus 21. 08:04, csütörtök | Életmód
Farkas Bertalan és Kapu Tibor kapta a Magyar Szent István Rendet
Farkas Bertalan és Kapu Tibor kutatóűrhajósok vehették át a Magyar Szent István Rend kitüntetést az augusztus 20-i állami ünnepen Sulyok Tamás köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.