Hírek
2013. December 18. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Tudta, hogy a konyhája akár beteggé is teheti? Ha nem megfelelően tartja a területet tisztán főzéskor, étkezések között, a konyhai bútorok számtalan baktériumnak adhatnak táptalajt - figyelmeztet a Fox News cikke.
Az alábbi tippekkel tisztán tarthatja konyháját, s így az ételekbe sem kerülnek potenciálisan káros baktériumok:
- ha koszosnak látja a konyhaszivacsot, fertőtlenítse azt használat előtt, vagy cserélje le újra! A különböző feladatokra használjon külön szivacsot, ezzel elkerülheti a keresztfertőzést!
- a vágódeszka is egy potenciális baktériumforrás, mivel különböző élelmiszerek felvágásához, aprításához használja. Minden típusú hústermékhez, zöldséghez, stb. használjon tiszta vágólapot.
- nyers hús vágását követően azonnal mossa el a vágódeszkát, mert a rajta maradó baktérium szalmonella fertőzést okozhat
- a felszolgált étel maradékát két órán belül tegye hűtőszekrénybe
- ha újramelegíti a maradékot másnap, azt jó magas hőmérsékleten tegye, hogy elpusztuljanak a baktériumok
- a három napon túl megmaradt ételt dobja ki
- a lefagyasztott ételt ne próbálja meg felolvasztani forró víz alatt, ehelyett tervezzen előre: vegye ki már előző nap a fagyasztóból a másnap elkészíteni kívánt ételt, tegye a hűtőbe, ahol kényelmesen kiolvad. Ezzel elkerülheti a baktériumok megsokszorozódását.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 28. 08:41, szombat | Életmód
Az agrárminiszter szerint jó minőségű a magyar dinnye
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a dinnyetermesztők ki tudják elégíteni a hazai igényeket és exportálni is tudnak
2025. Június 27. 07:24, péntek | Életmód
Palkovics László: hamarosan elkészül Magyarország megújított MI-stratégiája
A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) hamarosan a kormány elé kerülhet Magyarország megújított Mesterséges Intelligencia Stratégiája
2025. Június 27. 07:14, péntek | Életmód
Nagy István: a komló és sörárpa termesztésének komoly jövője van Magyarországon
A magyarországi komló- és sörárpa-termesztésnek komoly jövője van, ugyanis az országban működő sörgyárak képesek a jelenleginél jóval nagyabb mennyiséget is felvásárolni ezekből